Vi utfører båndtekking i sink, kobber, lakkert stål og aluminium på alt fra store offentlige bygg og næringsbygg til boligblokker, rekkehus og eneboliger. Båndtekking er tak- og fasadekledning med lange bånd av tynnmetall. Båndene sammenføyes med dobbelfals eller vinkelfals. Førstnevnte er mest vanlig på tak hvor kravet til vanntetthet er større, mens sistnevnte er mest brukt på fasade. 

Båndtekking kan sies å være en videreføring av skivetekking, som er tak- og fasadekledning med korte bånd av tynnmetall. Sammenføyingsteknikken er den samme. På grunn av korte bånd har imidlertid skivetekking enkle eller doble tverrfalser montert i forband. Skivetekking gir derfor et annet estetisk uttrykk enn båndtekking.

Bånd- og skivetekking skal alltid ha skjult innfesting i form av klammer. Gjennomføringer kobles til flatene ved hjelp av spesielle falseteknikker. Ved riktig utførelse har bånd- og skivetekking svært lang levetid og krever intet vedlikehold. Sink, kobber, lakkert stål og aluminium er de mest vanlige materialene for bånd- og skivetekking.

Ønsker du mer informasjon om båndtekking? KONTAKT OSS